Events

IAM NL jaarcongres 2023

Address:
Powerhouse - Gebouw TR
Zwaanstraat 31 A
Eindhoven
Netherlands
5651 CA

Date & Time:
01 June 2023
08:30 - 17:30 CES

Category
Conference


Events are open to everybody with a website account – register to book

Het 2023 congresthema: Lange Termijn Asset Planning

Op 1 juni 2023 heeft het IAM Jaarcongres plaatsgevonden. Het thema was Lange Termijn Asset Planning en de dag stond in het teken van de vervangingsopgave die Nederland de komende jaren te wachten staat en de uitdagingen die daarbij komen kijken. 

 

De 2023 IAM Award

Het Institute of Asset Management (IAM) is altijd op zoek naar inspirerende voorbeelden. Daarom organiseren wij jaarlijks de IAM Awards. Door succesvolle toepassingen van asset management te delen, brengen we ons mooie vak verder! 

Dit jaar waren er diverse goede inschrijvingen waar de jury uiteindelijk 4 genomineerden uit selecteerde:

  • Esther Philipsen, Tony Pipping en Mozafar Said | Gemeente Rotterdam
  • Hakima Eskifati en Johan Sulman | Gemeente Amsterdam
  • Sanne Keizer | Komovo
  • Patricia van der Holst en Peter Vriends | Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat

De kandidaten hebben voorafgaande het event een pitch gedaan voor de vakjury. De jury was onder de indruk van de deelnemers en de kwaliteit van de ingeschreven projecten. Tijdens het jaarcongres werd de award uiteindelijk uitgereikt aan Sanne Keizer! Zij ging er met die felbegeerde award vandoor! Haar pitch ging over het stadsbos als kritieke infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuw asset informatiesysteem dat inzicht biedt in de totale levenscyclus van het stadsbos + de waarde die deze groene asset creëert over tijd. Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende award Sanne!

   

 

Jos Van der Aelst, DSM-Firmenich

Onzekere tijden vragen om veerkrachtig asset care management

We leven nu in een snel veranderende wereld, waar marktomstandigheden en eisen op korte termijn snel veranderen en de onzekerheid over de toekomst toeneemt. Hoe kunnen we deze onzekerheid en soms vluchtige uitdagingen rijmen met een langetermijnstrategie voor asset care management? 

Wouter van der Helm, Prorail

Langjarige programmering instandhouding van de railinfrastructuur.

Om verrassingen te voorkomen en de voorspelbaaheid van kosten en planning te vergroten, heeft ProRail het langjarige programmering opgezet. De Landelijk Manager Asset Ontwikkeling en Informatie is verantwoordelijk voor het groot onderhoud van de vervanging en vernieuwing van de ProRail asset en vertelt ons meer over de inwinning, beheer en ontwikkeling van alle asset management data van ProRail.

Mark Bouw, Enpuls Warmte Infra

Warmtenetten in de grootste verbouwing van Nederland!

Nederland moet van het aardgas af. Om onze huizen en kantoren in de toekomst te kunnen verwarmen zijn warmtenetten in veel gevallen een goed alternatief. Ze zijn er alleen nog niet in grote getale! Om deze lokale warmtevoorziening te realiseren, wordt creativiteit, inlevingsvermogen en daadkracht gevraagd van iedereen die betrokken is bij de warmtetransitie. 
Mark Bouw van Enpuls Warmte Infra, neemt u mee in zijn visie op het nieuwe energielandschap dat ontstaat en de kansen die hier liggen voor Assetmanagement.

Johnny Hesp & Isabelle Laros, Accenture & Van Berlo

Het implementeren van sustainability in aset management?

Toepassing van de principes van circulaire economie op de hedendaagse productstromen met daarbij een indrukwekkende use case over slimme meters van Netbeheer Nederland.

Dit event heeft al plaatsgevonden. Voor een sfeerimpressie en het downloaden van de presentaties ga je naar: https://www.aanmelder.nl/iamjaarcongres2023

 

Together, as an asset management community, we are making the world a better place. Become a member today!